Projekter

Vi taler ikke om penge

Koreografen Adelaide Bentzon har lavet endnu en fantastisk forestilling, som jeg har skrevet tekst til. Den unge generation bliver måske den første i 200 år, der bliver fattigere end deres forældre. De kommer til at få mindst ud af velfærdsstaten og tjene mindre på boligmarkedet. Eller også fortsætter væksten med at stige, og næste generation kommer alligevel til at få endnu mere? Vi taler helst ikke om penge og mange af os forstår dem heller ikke. Men hvad ville vi finde ud af, hvis vi gjorde? VI TALER IKKE OM PENGE er et performance foredrag for unge (13-19 år), der gæstespiller på Teater Grob den 9. – 14. januar 2017. Læs mere om forestillingen her: http://www.liminal.dk/vitalerikkeompenge.shtml

100 valg

De to koreografer/iscenesættere Adelaide Bentzon og Karina Dichov Lund inviterede mig til at skrive en tekst til deres forestilling “100 valg” som spillede på ”Warehouse 9” i København i juni måned 2015. Det var et omfattende og spændende projekt at være med i, hvor jeg blandt andet skulle indsamle 15 valg fra forskellige personer, der samlet indgik i den store pulje af 100 valg, som inspirationsgrundlag for det, jeg skulle skrive. Se mere her: http://www.ekkoproject.net

image002

’Mælk og sukker’
I maj 2015 var jeg i Dansk Pen med til at udgive antologien ‘Mælk og sukker’ – en antologi med bidrag fra otte danske og otte afghanske kvindelige forfattere. I Pen havde vi længe savnet at læse, hvad der bliver skrevet i Afghanistan og i særdeleshed af de kvindelige forfattere.
Når man blander to sprog i et litterært værk siger man i Afghanistan, at man blander mælk og sukker. I vores antologi blander vi ’dansk mælk’ med ’farsi sukker’, og derfor er bogen kommet til at hedde ‘Mælk og sukker’.

IMG_2607

Historien
Jeg skrev en tekst og sendte den til komponisten Frithjof Toksvig og videokunstnerne Jakob Friis og Sidsel Becker. I løbet af de næste måneder blev der komponeret musik og filmet. Vi mødtes og skabte sammen det, der blev gesamtkunstwerket ’Historien’ – en e-bog med levende billeder og musik, som udkom på forlaget Korridor i 2013. ’Historien’ udkom også som almindelig papirbog med kun tekst.

1. sekvens fra E-bogen

4. sekvens fra E-bogen

6. sekvens fra E-bogen

Videokunstner Sidsel Becker: http://sidselbecker.com
Komponist Frithjof Toksvig: http://da.wikipedia.org/wiki/Frithjof_Toksvig

NOORD
Da vi nedlagde [FINGERPRINT] i 2010 indledte vi et samarbejde med det norske forlag Gasspedal og det svenske forlag OEI Editör. I løbet af de næste par år udgav vi en række små, gratis bøger i Norge, Sverige og Danmark på originalsprogene – en udgivelse og oplæsningsrække der blandt andet blev til ud fra et ønske om at styrke det nordiske sprog- og litteraturfællesskab.

IMG_2395


[FINGERPRINT]

I september 2008 var jeg med til at stifte non-profit forlaget [FINGERPRINT]. I løbet af to år inviterede vi en række fantastiske danske forfattere til at skrive det, vi kaldte ‘Instant Litteratur’ under [FINGERPRINT]s litterære manifest, i A6 format, fingeraftryks-signeret og gratis. I alt udkom 10 unikke bøger.

IMG_2393

IMG_2397

Vega bøgerne
I 2008 udgav jeg ’Fuglepigen Vega’ på børnebogsforlaget Carlsen. Bogen, der handler om pigen Vega, som kommer i besiddelse af et magisk kostume lavet af fuglefjer, blev til i tæt samarbejde med illustratoren Nana Torp. I 2010 udgav vi opfølgeren ’Fuglepigen Vega rejser ud i verden’.

http://nanatorp.dk

IMG_2396

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s